Vides santboianes: Baldiri Aleu i Torres

(Sant Boi, 1893-1975)

Baldiri Aleu i Torres va introduir la pràctica del rugbi a Sant Boi i, per extensió, a Catalunya i a la resta d’Espanya, quan va fundar la Unió Esportiva Santboiana l’any 1921. Havia conegut aquest esport a Tolosa de Llenguadoc durant la seva etapa d’estudiant de veterinària.
A partir de la fundació de la Santboiana va estar-hi estretament vinculat com a jugador i en la gestió del club, ja que en va ser president fins a l’esclat de la Guerra Civil, l’any 1936. També va jugar al Futbol Club Santboià.
El camp de rugbi i les instal·lacions esportives que l’envolten porten el seu nom, així com l’avinguda que separa el complex esportiu del Parc de la Muntanyeta.


COMUNICACIÓ

(Revista VIURE SANT BOI, maig de 2005)


Font: Llibre "Vides Santboianes" de Carles Serret i Maria-Lledó Barreda.

Foto: Fons Jaume Vila Tous de l'AHMSBL.

Nota: L'any de naixement s'ha canviat en saber-se -de forma certa- que l'any publicat, 1894, era erroni [actualització: 13 d'octubre de 2021]

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola

Crec que s'hauria de citar la font de la data del naixement del ar. Baldiri Aleu Torres (Sant Boi, 9/11/1893) pels professors de secundària i estudiosos del personatge la Sra. Maite Fariña Vargas i el Sr. Manel Merino i Valencia que van aportar aquesta documentació històrica al Departament de Cultura i el Museu d'Història de Sant Boi de Llobregat.

Gràcies
Maite Fariña i Manel Merino
Sant Boi de Llobregat
mmerino7@xtec.cat

Unknown ha dit...

Benvolgut Carles,

"L'any de naixement s'ha canviat en saber-se -de forma certa- que l'any publicat, 1894, era erroni [actualització: 13 d'octubre de 2021]"

Crec que s'hauria de fer esment (de forma certa) que la documentació de la data del naixement del personatge de Baldiri Aleu Torres ha estat gràcies a l'aportació de la Maite Fariña Vargas i en Manel Merino i Valencia, professors de secundaria.

Gràcies

Manel Merino
mmerino7@xtec.cat