Informacions i agenda (juny de 2014)

 

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT


ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL





* * * * *

INFORMACIONS DEL MES DE MAIG:
- Aquest mes de maig, i entre d’altres motius per la Festa Major, l’hem tingut ben mogut.
   * 4 de maig, diumenge. Una nova convocatòria d’En Roc Benviure i la Fàtima d’Alfamar.
   * 11 de maig, diumenge. El “T.18”, cloenda del PROGRAMA HERMES.
   * 15 de maig, dijous. L’historiador Carles Serret, responsable de l’Arxiu Històric Municipal, impartia a Cornellà la xerrada “LA GUERRA DE SUCCESSIÓ A LES PORTES DE BARCELONA. DESENVOLUPAMENT I CONSEQÜENCIES (1713-1725)".
   * 18 de maig, diumenge. Coincidint amb el “Dia Internacional dels Museus”, presentàvem la nostra aportació al projecte “QUÈ ENS QUEDA DE 1714?”. Petita mostra que podeu veure fin la tardor.
   * 19 de maig, dilluns. Vàrem celebrar, amb un gran èxit de públic, “LES NOCES DE LES NOIES BOSCH”. Un taller – espectacle de reconstrucció històrica de la Catalunya moderna.
   * 20 de maig, dimarts. Més de 40 persones van participar a la passejada històrica “EL SANT BOI DE RAFAEL CASANOVA”.
   * Del 22 al 25 de maig. Participació al Vè CONGRÉS D’ARQUEOLOGIA MEDIEVAL I MODERNA A CATALUNYA. La Maria-Lledó Barreda, directora del Museu de Sant Boi, hi presentava la comunicació: “SABATES DE CUÏR DEL SEGLE XVIII DEL MUSEU DE SANT BOI”.
   * 30 de maig, divendres. L’historiador Carles Serret, responsable de l’Arxiu Històric Municipal, participarà de la tertúlia “SANT BOI, DE POBLE A CIUTAT DINS LA METRÒPOLIS”, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, a les 19 h.
A més, volem recordar-vos novament què, des de la xarxa social Facebook, estem desplegant la història i anècdotes del nostre nomenclàtor (hem superat la trentena d’aportacions) i a les que podeu accedir (no cal tenir compte) a través del següent enllaç (document–resum).

* * * * *

ACTIVITATS PEL MES DE JUNY:


2014-06
ATRAPATS EN EL TEMPS …
(Diumenge, 1 de juny, a les 11’30 h.)
Museu de Sant Boi – Torre de Benviure
Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.


Ludi Floralia


LUDI FLORALIA
Com cada any, i amb els Ludi Rubricati, organitzem amb els centres escolars de primària de Sant Boi uns jocs en nom de la deessa Flora.
Activitats esportives i jocs de l’antiga Roma i un gustum per celebrar el final de curs.
(Dimecres, 4 de juny, a les 10 h.)
Estadi Municipal de Futbol “Joan Baptista Milà”
Activitat gratuïta

Ludi Rubricati

LUDI RUBRICATI
La festa romana de Sant Boi de Llobregat
Com cada any us proposem un passeig per la història de l’Imperi Romà. Enguany ens centrarem en els grans espectacles: Gladiadors, teatre,...
Hi trobareu tallers infantils, jocs, espectacles de reconstrucció històrica, gastronomia, …
(Dissabte 7 – de 17 a 21 h.- 
i diumenge 8 de juny –de 10 a 14 h.-)
Museu de Sant Boi de Llobregat
Activitat gratuïta

Xerrada

PANEM ET CIRCENCES
Conxita Collellmir, catedràtica de Llatí
Parlarem de “Pa i Circ”, a partir d’aquesta famosa frase de Juvenal (escrita al segle I dC) i que torna a estar de rabiosa actualitat. Els emperadors romans van ser uns grans manipuladors de la ciutadania, i a part de repartir pa, o cereals, van construir els edificis d'espectacles més sorprenents i espectaculars del Mediterrani.
(Dijous, 12 de juny, a les 19'30 h.)
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Activitat gratuïta

Roc i Fatima

NIT D’ESTIU A LA TORRE DE BENVIURE
Us convidem a gaudir d'una nova nit medieval. Podreu conèixer la història d'aquest indret de la ma del Roc de Benviure i la seva companya Fàtima d’Almafar. Música de la ma de les joglaresses Laura Castellet i Georgina Rabassó. Tatuatge de Henna per les noies de l’Associació Al-Farah. Jocs medievals. Servei de Bar.
(Dissabte, 21 de juny, a partir de les 20’30 h.)
Museu de Sant Boi – Torre de Benviure 
Activitat gratuïta

* * * * *

EXPOSICIONS:

014 [ARX-1571]

MIRADES A TRAVÈS DEL TEMPS
Els amics d’AFOBOI ens presenten, tot commemorant el “Tricentenari 1714-2014” una comparativa del Sant Boi antic amb l’actual. Les imatges antigues han estat cedides per l’Arxiu Històric Municipal i les modernes són creades, exprofès, per a aquesta exposició.
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Del 30 de maig al 15 de juny de 2014
Activitat gratuïta


300anys


300 ANYS DESPRÈS
Una producció de la Generalitat de Catalunya que vol abordar el Tricentenari des d’una perspectiva moderna i reflexiva. Es tracta d’una exposició itinerant, per a ser exposada en places i espais públics, que té per objectiu difondre el motiu i el sentit de la commemoració i donar-ne a conèixer la programació general arreu del territori. Conté un apartat local realitzat per l’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi de Llobregat.
A la Plaça de l’Ajuntament
Del 6 al 20 de juny de 2014
Activitat gratuïta


2013-12 Sant Boi al segle XVIII


SANT BOI AL SEGLE XVIII
UN SEGLE D’ENTREGUERRES
Una producció pròpia, emmarcada dintre de la commemoració del Tricentenari 1714-2014 que ens acosta al segle XVIII des dels més diversos àmbits. El nostre Museu, està allotjat a la casa pairal de la família Bosch, on va viure i morir Rafael Casanova i Comes, el darrer Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona (1713-1714) i a qui tenim dedicada una exposició permanent que, enguany, complementem amb aquesta temporal.
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Fins l’octubre de 2014



2013-05 De natura muliebri


DE NATURA MULIEBRI
LA SALUT DE LA DONA ROMANA
Una producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com a partir d’uns pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.
Museu de Sant Boi – Termes Romanes
Fins desembre de 2014

* * * * *

Serveis tècnics:


Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 – Arxiu Històric, ext. 158)

Serveis online:
També som presents a les Xarxes Socials

1714-Logo-Museu