Aquest cap de setmana torna Ludi Rubricati, la festa romana de Sant Boi

2009Ludi
El foc ("ignis") és l'element que centrarà la celebració d'enguany al Museu de la ciutat.
Els propers 6 i 7 de juny els jardins de Can Torrents i les Termes Romanes seran la seu d'una nova edició de la festa romana de Sant Boi. En aquesta ocasió les activitats que es desenvoluparan giraran entorn dels déus i els mites vinculats al foc.
Durant la tarda del dissabte i el matí dels diumenge, podrem gaudir i aprendre de la cultura romana de manera diferent i en família. Hi haurà moltes activitats que ens faran conèixer personatges mitològics com el déu Vulcà, la deesa de la llar Vesta, el mite de Prometeu, protector de la civilització i introductor del foc, i moltes coses més.
Les activitats faran un recorregut per moltes de les facetes de la vida quotidiana dels romans. Sabrem com feien el pa els legionaris, podrem elaborar una veritable joia romana i moldre gra per fer farina, reproduirem una llàntia i fabricarem ungüents. Enguany, gràcies a la col·laboració de l'associació de restauradors Sant Boi Degusta, tastarem begudes i tapes romanes. Així mateix, els "legionaris" del "contubernium" de la Legió Nona ens convidaran a veure demostracions de diverses facetes de la vida militar i a prendre el seu "ius" (brou legionari), i no faltaran les "tabernae" (botigues) per adquirir llibres i reproduccions de peces de l'època romana.
La festa romana tindrà continuïtat el proper dia 19 amb "Rubricati Convivium", Banquet a la Riba del Llobregat. Els jardins de Can Torrents acolliran un autentic sopar romà amb veritables receptes de la Roma clàssica adaptades als gustos actuals sense perdre la seva autenticitat. Els tiquets per assistir a l'àpat tenen un preu de 36 euros i es vénen a l'OMAP (Oficina Municipal d'Atenció al Públic -pl. Ajuntament, 1-). Es pot participar en el sorteig d'un sopar gratuït per a dues persones omplenant una butlleta retallable, publicada a la revista Molt+ L'agenda per viure a Sant Boi del mes de juny, que s'ha de portar a Cal Ninyo (Major, 43).
Nota de premsa (02-06-2009)