El Museu als Barris: Casablanca

L’any 2008 el Museu i l’Arxiu Històric Municipal van desenvolupar – amb el suport de la Diputació de Barcelona i del PMI Casablanca - un ambiciós projecte de recerca històrica, sota el nom “El Museu als Barris” i que, en una primera fase, va abastar els barris de Casablanca i Camps Blancs.
Es va contactar amb particulars, entitats i institucions per tal de rescatar el màxim de documentació (originals o còpies digitals) relativa a la trajectòria vital d’aquests dos barris del sud de la nostra ciutat. Tot el material recuperat -ara en curs d’explotació- ha permès incrementar  els nostres fons amb milers de documents (fotografies, cartells, revistes, actes, entrevistes orals i videogràfiques,…) i que, un cop tractats i condicionats, restaran a disposició de futures investigacions i treballs divulgatius sobre aquests barris i sobre la nostra ciutat en general.
Un dels productes desenvolupats ha estat la confecció de dos vídeos sobre la trajectòria històrica d’aquests dos barris. Avui, us presentem –en primícia- el realitzat per al barri de Casablanca (pitjar sobre la imatge):
casablanca 019_0001(L’històric dirigent veïnal, Manuel Tarazaga, en un dels fotogrames del vídeo)
El vídeo, de mitja hora de durada, ha estat realitzat per En José Luis Espejo, a partir del guió desenvolupat, de forma conjunta, amb En Carles Serret.