Exposició: Catalunya terra pagesa


Un recorregut a partir de les instantànies d’una desena de fotògrafs per a celebrar el 35è aniversari d’Unió de Pagesos de Catalunya.
Clip El Museu d’Història de Catalunya i Unió de Pagesos de Catalunya presenten l’exposició Catalunya terra pagesa, una mostra que ens endinsa a descobrir l’espai agrari de Catalunya, retratat a partir de la visió particular d’una desena de fotògrafs. L’experiència fotogràfica es desenvolupa coincidint amb el 35è aniversari d’Unió de Pagesos de Catalunya i amb l’objectiu de fomentar l’equilibri econòmic entre el món urbà i agrícola que sovint es troba en una situació massa descompensat a favor dels interessos de les ciutats. S’intenta també transmetre mitjançant aquestes fotografies, valors molt presents en el debat actual com el de la sostenibilitat i la consciència ecològica.
Mariano Cebolla, Josep M. Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martín, Maite Moné, Josep de Moner, Montse Riera, Jordi Rull i Àngel Vilà han estats els encarregats de recórrer Catalunya per prendre les instantànies sobre la fisonomia sempre canviant de les terres, dels pagesos treballant en les seves produccions agrícoles, i també la vida quotidiana d’aquestes persones que han contribuït a la conservació de costums i tradicions que formen part de la nostra cultura catalana.

Inauguració:
Divendres 26 de novembre de 2010, a les 19 h.,
al Museu de Sant Boi de Llobregat (Can Torrents)
2010-11-26 Terra pagesa
MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT