LUDI RUBRICATI MMXII (Festa romana de Sant Boi de Llobregat)

ludi2012jpg
El MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT acollirà, el proper cap de setmana (dies 9 i 10 de juny), una nova edició dels LUDI RUBRICATI a alguns des edificis més emblemàtics del Puig del Castell: Can Barraquer (seu del Museu), Termes Romanes i jardins de Can Torrents.
DSC_4956
L’objectiu de la proposta és aconseguir la comunicació i posada en valor d’aquests espais santboians dotats d’un indubtable valor patrimonial, d’una manera lúdica i festiva. Un seguit d’activitats, adreçades a un públic familiar, es plantegen sota la filosofia d’un apropament integral al patrimoni del passat romà, duent als visitants potencials a gaudir de diversos aspectes de la vida de la gent, a partir del treball, dels sentits, de les olor, del menjar i, en definitiva, del viure i conviure en un territori transformat per la història però que sempre s’ha de mirar dins la perspectiva humana. Es tracta de donar una mirada activa al passat, en la que el visitant s’ha de sentir atrapat.
DSC_5543
Aquesta mirada tindrà, com cada any, un fil conductor i que en la present edició se centrarà en la esclavitud. La esclavitud constituïa una de las característiques més destacades de la societat romana. Al llarg de tota la història de l’Imperi romà i el seu domini sobre la Mediterrània, Europa, Àfrica i Àsia, la societat romana va ser essencialment esclavista, i tant la seva economia com la seva estructura social es basava en un sistema de classes on l’esclau constituïa l’esglaó més baix de la societat.
DSCN0130
Es tracta de crear un esdeveniment de lleure i difusió cultural, de format mitjà, que actuï com a eix dinamitzador del patrimoni romà de Sant Boi. La característica principal del qual serà la recreació activa de diversos aspectes relacionats amb la situació dels esclaus i esclaves.
DSC_0811
MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT