Informacions i agenda (setmana 10, 6 de març de 2013)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT


ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Al Bloc i Youtube:

   * TOPONÍMIA SANTBOIANA: El Molí, Sant Pere, Dalt de Plaça, L'Alou, Pont, Pou Comú ... Un article de Carles Martí (1898-1987), publicat el 1962, ens desvetlla les claus per comprendre 13 topònims històrics. La majoria encara estan en ús, integrats al nostre carrerer ...

   * LES DIDES: Un ofici femení, que es feu imprescindible, ja desaparegut. Article de Carles Martí i Vilà (1898-1987), publicat el 1969.

   * VÍDEO DE LES JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI, 2012: Posem a la vostra disposició el vídeo - resum de les activitats desenvolupades, el 27 d'octubre de 2012, dintre de les "Jornades Europees de Patrimoni" al Museu de Sant Boi de Llobregat.

* * *

Agenda:

Les converses dels dijous ...

LES HARPIES, DONES PERVERSES?

   Qui eren les Harpies de la mitologia grega? Totes i tots tenim present la paraula harpia com a un insult, però aquest no és el seu únic significat. Harpia també és una au fabulosa, amb rostre de dona i cos d’au de rapinya. O potser no? Amb aquesta xerrada treure’m a la llum la realitat d’aquestes monstres fantàstiques mitològiques.

Dijous, 14 de març de 2013, a les 19 h.

Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

NOTA: Per error, a l'anterior butlletí, us anunciàvem aquesta activitat pel dijous, dia 7 de març. Per aquest motiu avancem, aquesta setmana, l'emissió del butlletí. Dispenseu les molèsties.

* * *

RESISTÈNCIES

   El Museu de Sant Boi col·labora en aquest programa i que té per l’objectiu d’aprofundiment en el paper de la societat civil en contextos de conflicte.
Com es manté la vida malgrat la guerra?. Quines estratègies de resistència, a nivell individual i comunitari, es posen en marxa per afrontar tensió,  dolor i l’horror ...

Consulteu el programa d'actes.

* * *

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

   El Museu de Sant Boi participa, com cada any i de forma activa, dels actes commemoratius i que s'allarguen en el temps i per diversos espais públics.

Consulteu el programa d'actes.

* * *

Els diumenges al museu !

LA MISSIÓ DE LES HARPIES

   Som tres germanes, dones alades, que volem ràpides com les aus i espantem als mariners. Sabeu qui som? Veniu a descobrir un dels mites més misteriosos de l’antiga Grècia, les Harpies! ... Farem un puzzle i un mòbil que ens protegirà de molts perills ...

Diumenge, 17 de març de 2013, a les 11.30 h.

Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

* * *

Exposició temporal:

"PORXOS, GOLFES I CALAIXERES"

Una exposició que ens remet als espais de les cases pairals on sempre s’han conservat els més diversos objectes familiars. Can Barraquer oferirà un dels racons per a convertir-lo en aquell espai físic -que fa part d’aquesta memòria col·lectiva- on es podran veure fotografies i objectes quotidians, ja antics, alguns centenaris, que de ben segur ens faran viatjar en el temps. Fusionem els objectes físics amb fotografies antigues, de gran format, on aquests són representats en una nova col·laboració entre l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat.

Reportatge fotogràfic general

Vídeo promocional

Lloc: Museu de Sant Boi de Llobregat

(Can Barraquer, Carrer del Pont, 7)

* * *

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI LOCAL - CANAL YOUTUBE

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

(a dia d'avui som més de 460 amics i amigues)

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

(a dia d'avui som més de 4.370 amics i amigues)

Ens agradaria que, vosaltres, també ho fóssiu. Us hi esperem !!!