Informacions i agenda (setmana 23, 7 de juny de 2013)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Bloc:

Fa cent anys es prenien mesures per posar en valor l’Eixample, modern i modernista, santboià.

Agenda:

Cap de setmana del 8 i 9 de juny, una nova edició dels …

 

LUDI RUBRICATI MMIII

(Festa romana de Sant Boi de Llobregat)

2013 - Ludi - Cartell

El MUSEU DE SANT BOI acollirà properament (dies 8 i 9 de juny), una nova edició dels LUDI RUBRICATI i que, com ja és habitual, s’estendrà al conjunt d’edificis emblemàtics del Puig del Castell: Can Barraquer (seu del Museu), Termes Romanes i jardins de Can Torrents.

L’objectiu de la proposta és aconseguir la comunicació i posada en valor d’aquests espais santboians dotats d’un indubtable valor patrimonial, d’una manera lúdica i festiva. Un seguit d’activitats, adreçades a un públic familiar, es plantegen sota la filosofia d’un apropament integral al patrimoni del passat romà, duent als visitants potencials a gaudir de diversos aspectes de la vida de la gent, a partir del treball, dels sentits, de les olor, del menjar i, en definitiva, del viure i conviure en un territori transformat per la història però que sempre s’ha de mirar dins la perspectiva humana. Es tracta de donar una mirada activa al passat, en la que el visitant s’ha de sentir atrapat.

Aquesta mirada tindrà, com cada any, un fil conductor i que en la present edició se centrarà en “LA NAVEGACIÓ A L’ANTIGA ROMA”. La navegació era una faceta més de la vida quotidiana romana i té una gran relació amb el passat de Sant Boi de Llobregat. A través del port d’ancoratge de “Les Sorres” comerciàvem amb tota la Mediterrània i més enllà. El vi de les nostres contrades, transportat amb àmfores de producció local (com les que feia IVLIVS ANICETVS), es feu molt popular …

Per saber-ne més:

 http://www.santboi.cat/Publi088.nsf/965CC0F2C4107702C1257B7F003F3905/$FILE/viureJUNYagenda.pdf

Vídeo de l’edició anterior: “LUDI RUBRICATI MMXII”.
Reportatge fotogràfic de l’edició anterior: “LUDI RUBRICATI MMXII

* * *

Exposició temporal:

"DE LA TERRA A L’UNIVERS”

La bellesa de l’evolució del Cosmos

Una nova i magnífica exposició fotogràfica, amb imatges espectaculars del nostre Cosmos per viatjar pel temps i per l’espai, sense moure’ns del Museu de Sant Boi de Llobregat.

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7).

* * *

Exposició temporal:

“DE NATURA MULIEBRI. La salut de la dona romana”

Una nova producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com pels pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.

2013-05 De natura muliebri

A les Termes Romanes (Avinguda de Maria Girona – Carrer Hospital)

Activitat complementària el dijous, 13 de juny, a les 19.00h.

La natura de la dona i la diferència

de gènere a l’època romana.

La Sussana Laudo, comissària de l’exposició, ens parlarà de la naturalesa pletòrica de la dona, super abundant d'humors i amb una “malaltia mensual”, la menstruació, la feia, als ulls dels homes, un ésser malaltís. A l'antiguitat alguns científics i metges es van esforçar per entendre el cos femení. Fins al segle II dC. no tenim una descripció adient de l'úter de la dona, però errors en la comprensió de la seva anatomia i fisiologia es van perpetuar durant molts segles. Des d'un punt de vista masculí, a l'antiguitat, van coexistir, en el cos de la dona, la naturalesa imperfecta, la impuresa i l'amenaça, exhalant una aura de misteri, res més que incomprensió que va portar la dona a patir, en ocasions, tota mena d'abusos. Algunes d’aquestes creences absurdes han arribat fins avui en dia.

Al Museu de Sant Boi (Can Barraquer, Carrer del Pont, 7).


* * *

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI LOCAL - CANAL YOUTUBE

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

(a dia d'avui som més 500 amics i amigues)

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

(a dia d'avui som més de 4.375 amics i amigues)

Ens agradaria que, vosaltres, també hi fóssiu. Us hi esperem !!!