Informacions i agenda (febrer de 2014)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL



INFORMACIÓ
- Volem anunciar-vos que, a partir d’ara, l’informatiu del Museu de Sant Boi de Llobregat passarà a ser de periodicitat mensual. Desitgem que aquest canvi us agradi.
- Ens plau anunciar-vos que hem obtingut el distintiu de qualitat turística SICTED.
- Com ja sabeu, ha començat la commemoració del Tricentenari 1714-2014. L’actualitat local la podeu seguir des de  http://tricentenarisantboi.cat/ que inclou una important bateria de col·laboracions històriques elaborades per l’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi de Llobregat.
- Demà, 25 de gener, farà 75 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la nostra població. La fi de la guerra venia acompanyada de l’exili, de la repressió i d’una ferotge dictadura. Us recomanem visitar el següent enllaç: http://museusantboi.blogspot.com.es/search?q=1939
AGENDA
2014-02 Roc Benviure (petit)
Roc Benviure, un soldat atrapat en el temps ...
Roc, un guerrer que es va quedar atrapat en el segle X, ens explica –cada primer diumenge de mes- perquè es va construir aquesta torre, què hi havia als diferents pisos, quines armes guardava, quins reis catalans la van visitar, ... i un munt de coses que segurament no sabreu ... fins hi tot farem un passeig pels voltants i ens mostrarà els seus camins secrets.
Diumenge, 2 de febrer, a les 11’30 h.
Museu de Sant Boi – Torre de Benviure
Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.
***
Xerrada cuina XVIII
El segle XVIII:El menjar que va venir d'Amèrica.
A càrrec de KuanUm!
Tothom sap que Amèrica es va descobrir l’any 1492, però el que no es tan conegut és el fet que les meravelles d’aquell Nou Món no van passar a Europa de manera automàtica. I això va ser especialment clar amb els nous aliments que s’hi anaven descobrint. Us convidem a fer un viatge per la història de l’alimentació humana a partir de les novetats incorporades amb el descobriment d’Amèrica: nous productes, nous gustos, noves sensacions.
Dijous, 13 de febrer, a les 19’30 h.
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.
***
Taller xocolata
El mural de la xocolata
La xocolata fou un dels aliments procedents del nou món més acceptats i valorats. Incorporant-se a la vida de les persones de l'època fins a l'actualitat. Us convidem a reviure com eren les xocolatades d'aquella època, a partir d'un mural de ceràmica ... necessiteu portar una fotografia de mida carnet, i després farem una xocolatada, és clar!!
Diumenge, 16 de febrer, a les 11’30 h.
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Preu de l’activitat: Inclosa amb l’entrada al Museu (2 EUR) i amb descomptes del 50%. Gratuït per jubilats, aturats, menors de 12 anys i ICOM.
***
barcinoii
Presentació del llibre:
Barcino II. Marques i terrisseries d'àmfores al Baix Llobregat.
Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Universitat Autonoma de Barcelona i Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
El llibre presenta la riquesa vinícola, que comportava la fàbrica dels corresponents envasos, a la fèrtil vall del Baix Llobregat. A continuació es fa un estudi en cinc capítols de les terrisseries dels diferents jaciments amb una valoració de les diverses intervencions arqueològiques i una bona documentació gràfica. Finalment, es caracteritzen arqueomètricament les àmfores produïdes al territori i on, la nostra població, ocupa un lloc destacat dins del llibre.
Dijous, 20 de febrer, a les 19 h.
Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Activitat gratuïta. Entrada lliure.
***
EXPOSICIONS

2013-12 Sant Boi al segle XVIII (baixa)
SANT BOI AL SEGLE XVIII. UN SEGLE D’ENTREGUERRES
Us presentem una nova producció pròpia, emmarcada dintre de la commemoració del Tricentenari 1714-2014 que ens acosta al segle XVIII des dels més diversos àmbits (política, economia, societat, tècnica, territori, urbanisme, …). Com bé sabeu, el nostre Museu, està allotjat a la casa pairal de la família Bosch (l’actual Can Barraquer) i on va viure i morir Rafael Casanova i Comes, el darrer Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona (1713-1714) i a qui tenim dedicada una exposició permanent que, al llarg d’un any, es veurà complementada per aquest nou treball que avui us presentem.

Al Museu de Sant Boi – Can Barraquer
Fins l’octubre de 2014
***
2013-05 De natura muliebri
DE NATURA MULIEBRI. La salut de la dona romana

Una producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com pels pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.
Al Museu de Sant Boi - Termes Romanes

***




Serveis tècnics:
Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 – Arxiu Històric, ext. 158)

Serveis online:
També som presents a les Xarxes Socials

1714-Logo-Museu