Informacions i agenda (març de 2015)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

Informacions diverses:

- SICTED. El nostre Museu ha renovat el diploma "SICTED" (Sistema Integral de Calidad Turística en Destino), depenent de TourEspaña i la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Podeu veure: Nota de premsa de la Cambra de Comerç i Nota de premsa del Consell de Turisme del Baix Llobregat.

-NOVA APP SOBRE LES TERMES ROMANES. Voleu dur les “Termes Romanes” de Sant Boi al vostre mòbil?. Des de fa uns dies ja és possible. Una eina per ajudar-vos a conèixer més coses quan visiteu aquest espai del nostre Museu. Descarregueu-vos l’APP (disponible per dispositius Android).
Aquesta aplicació, mitjançant l'ús d'un motor de videojocs, recrea les nostres Termes Romanes i us permetrà fer una visita virtual. El maneig és molt senzill, consta de dues zones situades a la zona inferior de la pantalla, que actuen a manera de Joystick, la de l'esquerra per moure el personatge, i la de la dreta per moure la càmera. En certs llocs apareixerà una icona per si es desitja ampliar la informació. Aquesta és una versió Beta i progressivament s'aniran publicant les actualitzacions.

- AL WEB: NOU 3D DEDICAT A LES TERMES ROMANES. A banda de l’APP per a mòbils, podeu accedir a una nova i complexa animació 3D per conèixer coses del Sant Boi d’època romana. Encara està en una versió “Beta”. Esperem, en breu, poder disposar de la versió definitiva, de càrrega i funcionament més ràpid.

- FEMINA. SER DONA A ROMA. La propera exposició temporal del nostre Museu (del 7 de març al 5 de juliol de 2015) vindrà acompanyada de tot un seguit d'activitats complementàries. Us adjuntem l’enllaç per accedir a la consulta i descàrrega del díptic informatiu.

- DELTA AMB D DE DONES. És un projecte de comunicació conjunta dels museus de la zona deltaica del Llobregat. Tots ells, reunits amb un tema i un fi: la història de les dones al seu Delta. Els museus implicats, busquen donar més visibilitat a les activitats que es realitzen al voltant d’aquest tema, convenint donar-li més visibilitat i presència, i sobretot, fent patent la col·laboració entre tots ells. Una de les eines per assolir aquest objectiu és un nou grup creat a la xarxa social Facebook. Us convidem a formar-ne part.


* * * * *

ACTIVITATS PEL MES DE MARÇ:

2015-03 Roc Benviure

ROC BENVIURE, UN GUERRER ATRAPAT EN EL TEMPS

(Diumenge, 1 de març, a les 11’30 h.)

Museu de Sant Boi – Torre de Benviure

Activitat gratuïta,
apta per a tots els públics.

No cal inscripció prèvia.

Concert  

EL BARROC I LA SEVA MÚSICA


(Diumenge, 1 de març i a les 12 h.)


Museu de Sant Boi - Can Barraquer


El segle XVIII ha estat l'eix central de les activitats del nostre Museu en el marc de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714. Per tancar aquest cicle us convidem a un concert de música de l'època, a càrrec. El grup de música antiga de l'Escola Municipal de Música "Blai Net".

Preu: Activitat Inclosa amb l'entrada al Museu (2 EUR amb descomptes del 50%). Entrada gratuïta per jubilats, aturats, menors de 12 anys i carnet ICOM. Aforament limitat.

 

 

Xerrada  

CÓMO SER MUJER EN ROMA Y NO MORIR EN EL INTENTO: DESCUBRIENDO HISTORIAS FEMENINAS A TRAVÉS DE LOS EPITAFIOS.

Xerrada a càrrec de MARIA CARMEN DELIA GREGORIO, investigadora de gènere i educadora de museus (Universitat de Saragossa).

(Dijous, 12 de març a les 19 h.)

Museu de Sant Boi – Can Barraquer

Activitat gratuïta.

 

Taller cuina  

FOGONS DIVINS:
LA CUINA DEL PANTEÓ FEMENÍ ROMÀ

Taller familiar a càrrec de la JUANA MARIA HUÉLAMO, arqueogastronoma (Kuanum).

(Diumenge, 15 de març, a les 11’30 h.)

Museu de Sant Boi – Can Barraquer

Activitat gratuïta amb l'entrada al museu (2 EUR i descomptes del 50 %. Gratuït per jubilats, aturats, menors de 12 anys i ICOM)

Aforament limitat.
Cal reservar plaça al telèfon 936.351.250

 

EXPOSICIONS TEMPORALS:







Expo Femina
 

FEMINA, SER DONA A ROMA

(Del 7 de març al 5 de juliol de 2015)

Museu de Sant Boi – Can Barraquer

L'exposició s'organitza en dotze plafons dedicats a diversos temes sobre el món femení: la jurisprudència, les divinitats femenines, la seva relació amb el poder, el sexe, la literatura, la feina o els trucs de bellesa que practicaven. Tot un món secret que podrem descobrir a partir del coneixement dels mosaics, les pintures i els aixovars funeraris. El Museu de Sant Boi ha participat en la realització del guió.

Activitat gratuïta amb l'entrada al museu (2 EUR i descomptes del 50 %. Gratuït per jubilats, aturats, menors de 12 anys i ICOM)

 

2013-05 De natura muliebri  

DE NATURA MULIEBRI
LA SALUT DE LA DONA ROMANA

Museu de Sant Boi – Termes Romanes

Una producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com a partir d’uns pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.

Activitat gratuïta amb l'entrada al museu (2 EUR i descomptes del 50 %. Gratuït per jubilats, aturats, menors de 12 anys i ICOM)

 

 

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 – Arxiu Històric, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com


Serveis online:

WEB DEL MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

WEB DE L’ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

BLOC: HISTÒRIA I PATRIMONI

CANAL YOUTUBE

INSTAGRAM

També som presents a les Xarxes Socials:

PÀGINA FACEBOOK DEL MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

PÀGINA FACEBOOK DE L’ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

Portada bloc_thumb[9]