Memoràlia: La indústria dels televisors

El novembre de 1968 s’inaugurava, al polígon industrial Sales–Fonollar, una planta de la multinacional holandesa Philips. Era un projecte de gran envergadura, en consonància amb la forta implantació i extensió del fenomen televisiu en aquells anys.
L’acte inaugural va comptar amb la presència, entre d’altres, del ministre Gregorio López Bravo i de l’holandès F.J. Philips. Als parlaments es va fer una lloança de les innovacions tecnològiques i s’exposaren les característiques del procés productiu, tot destacant l’alt grau d’automatització i la complexitat organitzativa d’un centre amb més de 500 treballadors i treballadores.
Passaren els anys. Després de diverses crisis i regulacions, l’octubre de 1994 la planta de Sant Boi es va desvincular del grup holandès i, de la mà d’un grup d’exdirectius, revifà amb una nova marca: Tecnimagen.
Després d’uns anys difícils, durant els quals van intentar obrir-se forat al mercat, trobaren un filó en la distribució sota comanda a les grans superfícies. El fet de comercialitzar la seva producció amb marques de tercers els comportava un important estalvi en màrqueting i publicitat.
L’any 2007 però, tot i essent la darrera empresa que fabricava televisors de tub catòdic, el projecte va fer fallida. Actualment, la liquidació dels béns de l’empresa està en marxa.



Arxiu Històric Municipal
(Revista VIURE SANT BOI, abril de 2008)

Foto: Les autoritats visiten la planta de Sant Boi el dia de la inauguració (Segura - Arxiu Històric Municipal)

Ampliació de la notícia a:
http://www.tecnimagen.es/
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=422736&idseccio_PK=1009
http://www.3cat24.cat/noticia/204164