L'exposició "Les mil i una Rumbes" al Museu de Sant Boi

El proper diumenge, dia 27 de setembre, inaugurem l'exposició musical sobre la rumba catalana “Les mil i una rumbes”. Se’ns proposa un viatge que comença als anys quaranta i cinquanta en les mil i una nits d’una Barcelona que veia néixer un nou estil musical, la rumba catalana, i arriba fins a l'actualitat.
La mostra està divida en tres espais temàtics:
Els noms de la rumba” (Peret, Pescaílla, Amaya, Rumba Tres, Gato Pérez, Manolos, Sabor de Gràcia, Ojos de Brujo, Estopa, La Troba Kung-Fu, Gertrudis).
Abecedari de la rumba” (Palmes, Guitarra, Ritme, Ventilador, Smoking, Caló, Lletres, Ball, Fussió, Barris).
La músrumbesica” (una selecció dels 30 millors temes) que acosten al visitant a la rumba catalana, un gènere sempre jove, vital i atrevit, creat per l’ànima festiva dels gitanos catalans i amb un caràcter propi ben marcat, fruit de la fusió del rock-and-roll i el son de les velles bandes cubanes, portadores de ritmes afroamericans.
Aquesta música de mestissatge, de fusió, de festa, alegre i divertida, en els últims cinquanta anys ha donat forma a un univers musical amb fortes arrels culturals, per on han transitat centenars d’artistes, grups i intèrprets que encara brillen amb intensitat. Parlem d’una part del patrimoni cultural de Catalunya, de la rumba catalana, mestra de la tolerància i de la convivència.
La rumba ha estat espai sentimental de diverses generacions, punt de trobada entre paios i gitanos, mirall de la nostra societat: aquesta exposició vol ser una porta que ajudi a descobrir algunes de les mil i una rumbes que encara giren al ritme del “ventilador”.
L'exposició ha estat produïda per l’Oficina de Patrimoni Cultural de Diputació de Barcelona i el Museu de Mataró i es podrà veure, a Can Torrents, fins al 17 de gener de 2010.