LES TRES CULTURES (Programa transversal per a persones amb discapacitat)

Diumenge, dia 25, tindrà lloc la presentació pública “Les tres cultures” a Can Massallera, a les 12 h

Programa Transversal per a persones amb discapacitat - 2010
El Museu de Sant Boi de Llobregat, en col·laboració amb el Programa Municipal Transversal per a Persones amb Discapacitats i l’Escola Municipal de Música Blai Net, enceten un any mes el programa adreçat a apropar el Patrimoni Cultural a les persones amb discapacitat, amb l’esperit de continuar amb la línia de treball que els ha portat a consolidar-lo, aquesta és la sisena edició.

Les tres cultures
Enguany tanquem un nou cicle dedicat a la història medieval. Hem treballat el tema des de la perspectiva de les tres cultures que van coexistir a l’època medieval en la Península Ibèrica: jueva, cristiana i àrab.
L’objectiu d’aquests tres anys és d’alguna manera que els usuaris i les usuàries entenguin que la nostra realitat actual és el resultat de la interrelació entre aquestes cultures.
Durant aquests dos anys s’han abordat els temes des de diferents tipus de teràpia – musicoteràpia, artteràpia – i enguany hem volgut treballar des d’una òptica més de teràpia psicosocial.
Una educadora de Kuan-Um!, la Paloma Casa, especialista en dinàmiques de grups de persones amb discapacitats., ha treballat amb els usuaris/es des de la visita al Call, el taller de cuina i el taller de la Pau.
Els resultats del taller sobre la Pau els podrem veure el dia 25 d’abril, a partir de les 12 hores, acompanyats per l’alumnat de l’Escola de Música.
L’acte consta de:

12.00 a 12.20 h : Parlaments

12.20 a 13.30 h : Happenig
2010-04-25 Invitació

CENTRES PARTICIPANTS
Centre de dia Benito Menni.
MILLE de l’Hospital Benito Menni
Disminució Intel·lectual Benito Menni
Taller de Manualitats del PMT per a persones amb discapacitats.
Hospital St. Joan de Deu – Salut Mental
Clínica Santa Anna
Centre Ocupacional Sant Jordi
Clínica Sant Agustí
SERPI
Els i les 122 participants penjaran els missatges de Pau que han estat treballant durant dues setmanes, i un representant llegirà un missatge de Pau a tota l’assistència.
Mentre entren i es preparen cada clínica, hi haurà uns actors/actrius que amenitzaran l’acte amb uns esquitxos teatrals que versaran sobre la pau a l’època medieval, amb clars referents a l’actualitat.
L’acte anirà amenitzat per l’Escola Municipal de Música Blai i Net de Sant Boi.

13.30 hores : Cloenda
Desitgen que sigui del vostre interès i us convidem a assistir-hi. També us demanem que en feu difusió.

Sant Boi de Llobregat, 21 d'abril de 2010