El Modernisme arriba al Museu


2012-09 Modernisme
L’11 de setembre es presenta al públic santboià l’exposició Vestigis del Modernisme. Obrim el teló. Produïda pel Museu Abelló de Mollet del Vallès i adaptada per l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona recorre la Xarxa de Museus Locals i restarà al Museu de Sant Boi fins al 25 de novembre.
La mostra sorgeix del descobriment dels vestigis excepcionals que el pintor Joan Abelló (1922-2008) havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada a la pintura i al col·leccionisme que procedeixen, en gran part, de qui va ser el seu mestre, el pintor Carles Pellicer (1865-1959). Vestigis del Modernisme. Obrim el teló és una recreació de les arts escèniques mitjançant obres del fons del Museu Abelló i algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu d’Art de Cerdanyola.
A partir de l’evocació escrita per Joan Abelló a l’obra L’hora del te (1961), s’han escollit escenes que al·ludeixen al teatre, la música i la dansa, síntesi de l’ideal de l’art total del Modernisme.

Dates: De l’11 de setembre al 25 de novembre
Lloc:   Museu de Sant Boi de Llobregat (Can Barraquer. Carrer del Pont, 7).