Fa cent anys: Bateig d’un nou carrer, el d’”Eusebi Güell”.

     Aquest dissabte, 22 de setembre, farà 100 anys que un important tram urbà de la carretera del Bori – Sant Climent (bastida en part sobre l’antic “camí ral”) es va dedicar a un important personatge dels anys de la restauració, l’industrial i polític Eusebi Güell i Bacigalupi (1846-1918), comte de Güell. La notícia, recollida del corresponent llibre d’actes municipals, és molt breu:
     ”Que en adelante dicha calle de la Carretera se denomine de Eusebio Güell en justo tributo tanto al mérito personal de este señor, cómo a los beneficios que sus iniciativas han reportado á esta comarca, á propuesta del Alcalde Sr. Salvador Bou”.

EGuell
Eusebi Güell i Bacigalupi, comte de Güell
     Les iniciatives i beneficis a que es fa referència tenen molt a veure amb l’impacte que, sobre l’economia local, va tenir el trasllat de l’antic “Vapor Vell” (Sants) a la veïna població de Santa Coloma de Cervelló, tot configurant la “Colònia Güell”; un complex fabril i residencial conegut, arreu del món, pels treballs del genial arquitecte Antoni Gaudí, especialment a la famosa cripta, avui església, camp d’experimentació per a la monumental “Sagrada Família” de Barcelona.
ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL