Informacions i agenda (setmana 5, febrer de 2013)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT
ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Informacions i agenda (setmana 5, febrer de 2013)

Al Bloc:

* Centenari del "Carrilet" (1912-2012): Un article, crític en relació al servei de la companyia de Ferrocarrils Catalans, publicat el 1961.

* La Fira de la Candelera: Recuperem un interessantíssim article, de Carles Martí i Vilà, publicat el 1975.

* * *

Agenda:


Roc Benviure: El proper diumenge 3 de febrer, el nostre guerrer vigilant us espera per comptar-vos mil i un detalls de la història de la Torre de Benviure.

* * *

Les converses dels dijous ...

La memòria dels objectes ... i els objectes de la memòria.

a càrrec d'Humbert Ruiz Gil, filòsof.

Sense cap dubte, la memòria ha estat i és l’element que ha fet possible la historia humana, i en un sentit ample, que ens portaria a incloure des del pensament mitològic o teològic, el desenvolupament tecnocientífic, les manifestacions culturals i artístiques o la mateixa organització socio-economica. Tota evolució humana es fonamenta en la memòria del passat i, en moltes ocasions, la seva superació. En la actual societat de la informació (món digital) la capacitat de memòria esdevé un element clau per a la gestió eficient de la informació. L’home, com a ésser biològic, dotat ell mateix de capacitat de memòria, a utilitzat objectes i desenvolupat diferents aparells per tal de potenciar-la i garantir-la. I, curiosament, cada objecte que produeix l’home, sigui amb la finalitat que sigui, acaba per convertir-se en un objecte “amb memòria”. Cada objecte “oblidat” en una calaixera, en un porxo o en unes golfes, al ser retrobat ens transmet la seva memòria.

Dijous 7 de febrer de 2012 a les 19 h

Can Barraquer (Carrer del Pont,7 )


* * *

Exposició de pintura...

Outsider ...

Entre el divendres 8 de febrer i el diumenge 3 de març, podreu veure a la "Saleta" del Museu una trentena d'obres dels usuaris de Sant Joan de Deu. Aquestes obres es van produir en el context d'un taller d'expressió artística de la Clínica Sant Carles. Un treball que permet a aquestes persones expressar la seva situació i les seves emocions, gràcies a la professora d'art Olivia, que de manera voluntària ha conduït aquests tallers, i a la Montse Giralt .

Del 8 de febrer al 3 de març de 2013.

Can Barraquer (Carrer del Pont,7 )

* * *

Exposició temporal:

"Porxos, golfes i calaixeres"

Una exposició que ens remet als espais de les cases pairals on sempre s’han conservat els més diversos objectes familiars. Can Barraquer oferirà un dels racons per a convertir-lo en aquell espai físic -que fa part d’aquesta memòria col·lectiva- on es podran veure fotografies i objectes quotidians, ja antics, alguns centenaris, que de ben segur ens faran viatjar en el temps. Fusionem els objectes físics amb fotografies antigues, de gran format, on aquests són representats en una nova col·laboració entre l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat.

Reportatge fotogràfic general

Vídeo promocional

Lloc: Museu de Sant Boi de Llobregat

(Can Barraquer, Carrer del Pont, 7)

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis “online”:

WEB - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI LOCAL - CANAL YOUTUBE

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

Ens agradaria tenir-vos com a amics i amigues. Us hi esperem !!!