Informacions i agenda (setmana 36, 6 de setembre de 2013)

 

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

 

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

 

AGENDA:

LA DIADA 2013, A SANT BOI DE LLOBREGAT

(Programa d’actes generals, amb la participació destacada del Museu)

Conferència:

RAFAEL CASANOVA I COMES, MÉS ENLLÀ DEL MITE”

Què en sabem d’aquest personatge, a dia d’avui, a les portes del III Centenari, més enllà de que fou el darrer Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona i que va ser ferit l’Onze de Setembre de 1714?.
L’historiador i biògraf de Casanova, Carles Serret (responsable de l’Arxiu Històric Municipal de Sant Boi), exposarà com, des del mite inicial impulsat des de la Reinaxença, s’ha anat vestint i bastint el "mite", des de la figura d’un personatge cabdal de la història del nostre país.
Quines són les errades, tòpics i interpretacions malintencionades que l’envolten?. Quines valoracions històriques en podem fer avui, des de l’òptica del segle XXI?.

Dijous, 12 de setembre, a les 19 h.

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

Exposició temporal:

"CATALUNYA, TERRA D’ATENEUS”

Des del dimarts 10 de setembre, i coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, el Museu de Sant Boi, acollirà l’exposició Catalunya, terra d’ateneus, produïda per la Federació d’Ateneus de Catalunya. La mostra fa un viatge pel teixit ateneístic de Catalunya, celebrant els moments claus dels gairebé 200 anys d’aquest moviment associatiu, destacant els valors inherents a la tradició ateneística, les persones i les entitats culturals que han fet possible aquesta manera social de relacionar-nos amb el territori i els indrets on aquesta tradició ha arrelat amb més força.

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

* * *

Exposició temporal:

"LA TERRA ÉS AL CEL”

Una nova i magnífica exposició fotogràfica, amb imatges originals i textos de Manel Sòria, a la sala d’exposicions de la planta baixa del Museu.

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

* * *

Exposició temporal:

“DE NATURA MULIEBRI. La salut de la dona romana”

Una nova producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com pels pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.

A les Termes Romanes (Avinguda de Maria Girona – Carrer Hospital)

* * *

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB MUSEU  - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI - CANAL YOUTUBEWEB ARXIU

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI