Informacions i agenda (setmana 37, 13 de setembre de 2013)

 

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Informacions:

- Dimarts, 10 de setembre, inauguràvem una nova exposició temporal “Catalunya, Terra d’Ateneus”. Reportatges gràfics: Muntatge expositiuinauguració.

- Dimarts, 10 de setembre, el Museu de Sant Boi fou l’escenari d’un acte commemoratiu de l’Any Espriu i on es va comptar amb la participació de la cantant Llúcia Vives i de l’actriu Sílvia Bel. Reportatge gràfic.

- Aquest passat 11 de setembre, l’Arxiu Històric Municipal ha complert els seus primers 25 anys de vida. Voleu veure imatges, cartells i informació de la inauguració? … Reportatge

- Dijous, 12 de setembre, l’historiador Carles Serret (biògraf de Casanova) va impartir la conferència “Rafael Casanova i Comes, més enllà del mite”. Reportatge gràfic.

- Aquest diumenge, 15 de setembre, el Museu de Sant Boi participarà –amb un taller de jocs romans- dels actes commemoratius del 20è aniversari de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany (Ciutat Cooperativa – Molí Nou).

Exposicions temporals:

"CATALUNYA, TERRA D’ATENEUS”

Producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya que fa un viatge pel teixit ateneístic de Catalunya, celebrant els moments claus dels gairebé 200 anys d’aquest moviment associatiu, destacant els valors inherents a la tradició ateneística, les persones i les entitats culturals que han fet possible aquesta manera social de relacionar-nos amb el territori i els indrets on aquesta tradició ha arrelat amb més força.

2013-09-10 Catalunya, Terra d'Ateneus (Cartell)

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

* * *

"LA TERRA ÉS AL CEL”

Darrers dies per gaudir d’aquesta exposició fotogràfica, amb imatges originals i textos de Manel Sòria, a la sala d’exposicions de la planta baixa del Museu.

A Can Barraquer (Carrer del Pont, 7)

* * *

“DE NATURA MULIEBRI. La salut de la dona romana”

Una nova producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com pels pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.

A les Termes Romanes (Avinguda de Maria Girona – Carrer Hospital)

* * *

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB MUSEU  - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI - CANAL YOUTUBEWEB ARXIU

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI