Vides santboianes: Antonio Pascual Carretero

(Terrassa 1863-Barcelona 1929)

Podem considerar Antonio Pascual com el primer arquitecte municipal de Sant Boi.
La seva tasca a la ciutat fou paral·lela, durant els primers anys del segle XX, a un important creixement demogràfic. L’any 1905 va redactar el projecte i els plànols del primer intent de racionalització urbanística de la vila. L’anomenat ‘Pla Pascual’ va regular l’urbanisme local durant cinc dècades. El Museu de Sant Boi n’acull a Can Torrents, fins al març vinent, una exposició commemorativa.
Com a curiositat podem afegir que aquest polifacètic personatge era també músic (més concretament, violinista) i va formar part de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

COMUNICACIÓ
(Revista VIURE SANT BOI, gener de 2006)

FONT: Llibre "Vides Santboianes" de Carles Serret i Maria-Lledó Barreda.

NOTA: La data de defunció va ser el 7 d'octubre de 1929, tal i com consta a l'esquela publicada, l'endemà, al diari "La Vanguardia".

2 comentaris:

Criticartt ha dit...

Antoni Pascual i Carretero va morir a Sant Boi el 7 d'octubre de 1929, tal i com consta a l'esquel.la que es publica a La Vanguardia.

MSB - AHMSBL ha dit...

Cert, gràcies, però tal com s'indica al post, és la reproducció del coneixement que se tenia quan va publicar-se el llibre "Vides santboianes" (1998). Ara en farem una esmena aclaratòria. Salut.

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT