Vides santboianes: Antonio Pascual Carretero

(Terrassa 1863-Barcelona 1929)

Podem considerar Antonio Pascual com el primer arquitecte municipal de Sant Boi.
La seva tasca a la ciutat fou paral·lela, durant els primers anys del segle XX, a un important creixement demogràfic. L’any 1905 va redactar el projecte i els plànols del primer intent de racionalització urbanística de la vila. L’anomenat ‘Pla Pascual’ va regular l’urbanisme local durant cinc dècades. El Museu de Sant Boi n’acull a Can Torrents, fins al març vinent, una exposició commemorativa.
Com a curiositat podem afegir que aquest polifacètic personatge era també músic (més concretament, violinista) i va formar part de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

COMUNICACIÓ
(Revista VIURE SANT BOI, gener de 2006)

FONT: Llibre "Vides Santboianes" de Carles Serret i Maria-Lledó Barreda.

NOTA: La data de defunció va ser el 7 d'octubre de 1929, tal i com consta a l'esquela publicada, l'endemà, al diari "La Vanguardia".

4 comentaris:

Criticartt ha dit...

Antoni Pascual i Carretero va morir a Sant Boi el 7 d'octubre de 1929, tal i com consta a l'esquel.la que es publica a La Vanguardia.

MSB - AHMSBL ha dit...

Cert, gràcies, però tal com s'indica al post, és la reproducció del coneixement que se tenia quan va publicar-se el llibre "Vides santboianes" (1998). Ara en farem una esmena aclaratòria. Salut.

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Unknown ha dit...

Hola. Soc mercè boladeras, periodista del diari de terrassa. Busco alguna foto decl arquitecte antoni pascual carretero. En teniu a st boi?

MSB - AHMSBL ha dit...

Sentint-ho molt, no.
No disposem de cap retrat ni fons personal d'ell.
Només nombrosa documentació (sobretot expedients d'obres) de la seva tasca com a arquitecte.
Salutacions.

Arxiu Històric Municipal