Informacions i agenda (setmana 50, 2012)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT
ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Informacions i agenda (setmana 50, 2012)

Al Bloc:


* Sabíeu que ara fa cent anys que, l'Ajuntament de Sant Boi, sabedor de la propera entrada en servei de la línia de ferrocarril Barcelona - Martorell ja va preveure una petita assignació per als diversos actes festius a celebrar?.

* Com era el Sant Boi que va veure arribar el "Carrilet" ?. El reconegut periodista José Zulueta en va deixar un bon testimoni en una crònica al diari "La Vanguardia", el 1893.

* Entre 1769 i el 1904 Sant Boi va partir un greu aillament amb l'altra banda del riu, en veure's abandonat el pas sud del Llobregat en benefici del pont de "Carles III" a Molins de Rei. Amb l'arribada del segle XX es trencava la incomunicació, gràcies als "Ponts de ferro".

* Us recordem que aquest Nadal s'acompleixen 50 anys de la gran "nevada de 1962". En teniu algun record en especial ? alguna anècdota ? teniu material gràfic ? el voleu compartir amb nosaltres ?. Us convidem a visitar aquest àlbum fotogràfic (on cada dia hi afegim una nova imatge) i a veure'n imatges en moviment incloses en aquest vídeo: "Memòria compartida".

Nova promoció bibliogràfica:

Aquest Nadal (2012-2013), el Museu de Sant Boi us ofereix una nova oportunitat per tal de fer créixer la vostra particular biblioteca santboiana o la dels vostres familiars i coneguts. Descomptes del 70 %. Consulteu les condicions.

Agenda:

Des del 2 de desembre resta oberta:

"Porxos, golfes i calaixeres"

Una exposició que ens remet als espais de les cases pairals on sempre s’han conservat els més diversos objectes familiars. Can Barraquer oferirà un dels racons per a convertir-lo en aquell espai físic -que fa part d’aquesta memòria col·lectiva- on es podran veure fotografies i objectes quotidians, ja antics, alguns centenaris, que de ben segur ens faran viatjar en el temps. Fusionem els objectes físics amb fotografies antigues, de gran format, on aquests són representats en una nova col·laboració entre l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat.
Reportatge fotogràfic general (cada setmana incorporem imatges noves).


[2012-12-02%2520Porxos%252C%2520golfes%2520i%2520calaixeres%255B5%255D.jpg]

Lloc: Museu de Sant Boi de Llobregat

(Can Barraquer, Carrer del Pont, 7)

Taller de Nadal (diumenge, 16 de desembre, a les 11 h.):

Aquest any, per Nadal, us proposem passar un dia amb família al Museu. Passarem una estona ben divertida i, tots junts, farem un munt de coses al voltant dels típics arbres nadalencs ...
La nostra col·laboradora, Anna Aranda, ens explicarà que són els poemes Tanka japonesos ... i, amb ells i d'altres moltes coses, confegirem les nostres pròpies targes nadalenques. Us ho perdreu !!.
Important: Per una qüestió d'aforament, cal fer reserva prèvia ( telèfon: 936351200, extensió 463 o correu a museusantboi@gmail.com ) . L'activitat va inclosa amb la visita al Museu (els menors de 12 anys tenen entrada lliure).

 

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

WEB - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI LOCAL - CANAL YOUTUBE

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

Ens agradaria tenir-vos com a amics i amigues. Us hi esperem !!!