Informacions i agenda (setmana 3, gener de 2013)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT
ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Informacions i agenda (setmana 3, gener de 2013)

Al Bloc:


* La festa de Sant Antoni, "Els Tres Tombs": Aquesta setmana hem prestat atenció a una de les tradicions que donaven més caràcter al calendari festiu santboià. Us hem preparat un article de l'escriptor Arcadi Mestres Palós, aparegut el 1956. I, com a complement, a la pàgina Facebook de l'Arxiu Històric Municipal trobareu dos àlbums amb imatges històriques i publicitat de la festa (us recordem que NO CAL tenir compte de Facebook per poder visionar-les).

* L'aiguat de Sant Antoni, de 1898. Per la coincidència de dates, també hem volgut oferir-vos un article de Joan Badosa Briquets -aparegut el 1958- on ens dona detalls molt concrets d'aquesta gran riuada que va afectar, greument, la part baixa de la vila, arribant a enderrocar cases.

* Un inventor santboià: Vicenç Zenon i Biosca (1913-1990). Posem a la vostra disposició l'esbós biogràfic que va aparèixer al llibre "Vides santboianes" (1998).

Agenda:

Roc Benviure: Us avancem que, el diumenge 3 de febrer, el nostre guerrer vigilant us espera per comptar-vos mil i un detalla de la història de la Torre de Benviure. Aneu-vos reservant la data a la vostra agenda.

Exposició temporal:

"Porxos, golfes i calaixeres"

Una exposició que ens remet als espais de les cases pairals on sempre s’han conservat els més diversos objectes familiars. Can Barraquer oferirà un dels racons per a convertir-lo en aquell espai físic -que fa part d’aquesta memòria col·lectiva- on es podran veure fotografies i objectes quotidians, ja antics, alguns centenaris, que de ben segur ens faran viatjar en el temps. Fusionem els objectes físics amb fotografies antigues, de gran format, on aquests són representats en una nova col·laboració entre l'Arxiu Històric Municipal i el Museu de Sant Boi de Llobregat.

Reportatge fotogràfic general (cada setmana incorporem imatges noves).

Lloc: Museu de Sant Boi de Llobregat

(Can Barraquer, Carrer del Pont, 7)

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 - Arxiu, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB - BLOC D'HISTÒRIA I PATRIMONI LOCAL - CANAL YOUTUBE

També som presents a la Xarxa Social (FACEBOOK)

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI

Ens agradaria tenir-vos com a amics i amigues. Us hi esperem !!!