Informacions i agenda (setmana 45, 7 de novembre de 2013)

 

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

AGENDA:

Dijous, 14 de novembre, i a les 19 h., conferència:

ARQUEOLOGIA DE LA MORT, GÈNERE I IDENTITATS


A càrrec de la MARIA JORDANA, historiadora santboiana i col·laboradora d'aquest Museu.

L’arqueologia és una ciència fascinant i considerada una de les poques que proporciona coneixements objectius. Però, això és veritat?. A través de l’Arqueologia de la mort i de l’estudi d’una necròpolis prehistòrica de la Península Ibèrica descobrirem la subjectivitat, els estereotips i els biaixos que impregnen la ciència arqueològica.

Al Museu de Sant Boi – Can Barraquer

(Carrer del Pont, 7)

* * *

Dissabte, 16 de novembre:

El Museu de Sant Boi acollirà la “VI Trobada d'Estudiosos d'Eramprunyà” on es parlarà del “Territori de Frontera a l'Alta Edat Mitjana”

L'objectiu d'aquestes trobades es posar en comú ponències individuals d'estudiosos o col·lectives d'aquests grups al voltant d'una temàtica relacionada generalment amb la història del que havia estat els territoris de l'antiga Baronia d'Eramprunyà.

Per iniciativa dels Centres d'Estudis de Gavà, de Begues, del Grup Tres Torres de Viladecans, del Grup de Recerques Històriques de Castelldefels i del Grup +1000 Històries de Sant Climent de Llobregat, des de l'any 2008 es celebren les Trobades d'Estudiosos i Centres d'Estudis d'Eramprunyà. La primera trobada es fa fer a Gavà l'any 2008 i les altres van ser el 2009 a Begues, 2010 a Viladecans, 2011 a Castelldefels i 2012 a Sant Climent de Llobregat.

Sant Boi de Llobregat, tot i no ser un territori directament relacionat amb aquesta Baronia, si que forma part de la mateixa unitat geogràfica i comparteix molts trets històrics amb aquestes poblacions veïnes.

cartell_VI_trobada_2baixa

Les trobades d'estudiosos i centres d'estudis d'Eramprunyà compten amb el suport del Centre d'Estudis del Baix Llobregat, la Coodinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Fundació Ramon Muntaner. La trobada a Sant Boi compta també amb el suport del Museu de Sant Boi i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

La cloenda de la trobada anirà a càrrec de l'historiador Carles Serret, responsable de l'Arxiu Històric Municipal de Sant Boi de Llobregat, que presentarà el seu treball “El Castell de Sant Boi” on presentarà algunes sorpreses documentals d'entre el fons antic que es conserva d'aquest castell que te els seus orígens al s. X.

El programa també incorpora una visita guiada a la Torre Benviure el proper 1 de desembre de la ma del guerrer Roca Benviure, una activitat familiar i gratuïta que organitza el Museu de Sant Boi cada primer de mes en aquest jaciment arqueològic.

Més informació a: http://vitrobadaeramprunya.blogspot.com.es/

* * *

Exposicions temporals:

“DE NATURA MULIEBRI. La salut de la dona romana”

Una nova producció pròpia del Museu de Sant Boi per tal d’endinsar-nos en l’època romana i descobrir com la funció de la dona estava gairebé centrada en la seva funció reproductora, i com pels pocs estudis anatòmics i algunes teories filosòfiques i mèdiques, es va transmetre una visió de la dona com ésser malaltís i feble, diferent de l’home.

A les Termes Romanes

(Avinguda de Maria Girona – Carrer Hospital)

* * *

Serveis tècnics:

Carrer Hospital, 9 (Can Torrents). 08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon: 936.351.200 (Museu, ext. 463 – Arxiu Històric, ext. 158)

museusantboi@gmail.com   -   ahmsbl@gmail.com

Serveis online:

WEB DEL MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

WEB DE L’ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

BLOC: HISTÒRIA I PATRIMONI

CANAL YOUTUBE

També som presents a les Xarxes Socials

PÀGINA FACEBOOK DEL MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

PÀGINA FACEBOOK DE L’ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL DE SANT BOI